Wykonanie
            Jak pojawiają się 
kurki, to zaraz obok nich pojawia się jajecznica. Delikatna, kremowa z kurzych, wiejskich jaj. Lekko doprawiona 
kolorowym pieprzem i zieloną 
pietruszką. Tak można witać każdy dzień.5 jajgarść 
kurek1 łyżka 
masłasólpieprz- Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy delikatnie 
masło.- 
Kurki obieramy i czyścimy, w razie konieczności kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dokładamy do 
masła i smażymy około 10 minut na wolnym ogniu. W trakcie doprawiamy 
solą i szczyptą 
pieprzu.- 
Jajka delikatnie rozbijamy do miski - nie mieszamy.- Wlewamy 
jajka na patelnię z 
kurkami i najpierw pozwalamy ściąć się delikatnie 
białkom, a następnie przekrawamy 
żółtka. Zdejmujemy z ognia i jeszcze chwilę na gorącej patelni mieszamy.- Podaje z ulubionym 
pieczywem.Smacznego:)
