Delikatne, kruche ciasteczka z otrębami pszennymi na śmietankowym maśle oraz mące razowej z kremem z twarożku i śmietanki z posiekaną młodziutką, chrupiącą i ostrą w smaku rzodkiewką oraz młodym, słodkawym szczypiorkiem.Ciastka3 łyżki mąki pszennej razowej5 łyżek mąki pszennej zwykłej5 łyżek otębów pszennych1 żółtko100 g masła śmietankowegoszczypta soliKrem twarożkówy100 ml śmietanki 36 %100 g twarożkuśmietankowegopęczek rzodkiewkipęczek szczypiorkuszczypta sólszczypta czarny pieprz- Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki ciasta, następnie dodajemy żółtko oraz zimne masło. Wszystko wyrabiamy do momentu, kiedy ciasto będzie odchodzić od rąk i miski. Wstawiamy wyrobione ciasto na pół godziny do lodówki. Następnie wyciągamy, rozwałkowujemy na placek grubości pół centymetra i wykrawamy krążki o średnicy 5 cm. Układamy na blasze i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp 180 C na około 20 minut. Po upieczeniu pozwalamy im trochę ostygnąć zanim zdejmiemy je z blachy. Zdejmować należy je bardzo ostrożnie, gdyż są niezwykle delikatne i łamliwe.- Śmietankę 36 % ubijamy na w miarę sztywną pianę. Do śmietanki dodajemy serekśmietankowy i wszystko mieszamy na gładką masę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed nałożeniem na ciastka masę należy dodatkowo schłodzić.- Na talerzu układamy jedno ciastko. Na jego wierzchu układamy krem i przykrywamy kolejnym ciastkiem. Ciastka najlepiej jest przenosić na nożu. Całość dekorujemy pokrojoną rzodkiewką.Smacznego:)