Wykonanie
            Jedna z ulubionych sałatek jajecznych mojego 
męża. Chrupiąca i ostra 
pora, łagodny 
ser i kruche kwaśne 
ogórki. Bardzo szybka w przyrządzeniu. Właściwie wystarczy wszystko pokroić i wymieszać.100 g 
sera żółtego4 
jajka ugotowane na twardo1 
por4 
ogórki konserwowesólpieprz do smakukilka łyżek 
majonezu1/2 łyżeczki 
musztardy- 
Por przecinamy na pół, płuczemy i kroimy w cienkie paski, solimy i odstawiamy na chwilę.- 
Ser kroimy w drobną kostkę. 
Jajka obieramy i szatkujemy.- 
Ogórki kroimy w drobną kostkę. Pokrojone składniki dodajemy do 
pora i mieszamy.- 
Majonez łączymy z 
musztardą i szczyptą 
pieprzu. Powstały sos dodajemy w pokrojonych składników.Dla wzbogacenia można dodać 
ziemniaki gotowane w mundurkach lub zamienić 
ogórki konserwowe na kiszone. Należy jednak pamiętać, żeby nie były miękkie i wodniste, bo wtedy 
sałatka nam popłynie.Smacznego:)
