ßßß
Potrzebujemy:- ok.5 - 6 jabłek (w zależności od ich wielkości),- 4 (lub 3) banany (również od ich wielkości),- 4 łyżki miodu,- imbir,- cynamon,- 2 gotowe ciasta francuskie.Jabłka obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na grubszych oczkach. Banany obrać i pokroić w plastry. Wszystko wrzucić na dużą patelnię, dodać miód, cynamon i imbir. Podsmażyć bez tłuszczu, aż banany się rozpadną i wszystko się ładnie razem połączy. Skosztować - jeśli smak jest dla nas odpowiedni to odstawić do wystudzenia.Blaty ciasta francuskiego podzielić na 16 równych kwadratów. Nakładać farsz - ok. 2 łyżki na kwadrat, rogi posmarować oliwą i zlepić wszystkie razem. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 180st ok. 25min. Pilnować, by się zbytnio nie przypiekły.