Wykonanie
Na jednej z moich ulubionych stron wpadły mi w oko grzanki - dodatkowym atutem dla mnie było to, że miały w nazwie "włoskie" :) Bardzo proste do przygotowania i stosunkowo szybkie... :) Zdecydowanie smaczne!Podawać z
pomidorami lub dobrym, domowym
ketchupem ;)Sorry za jakość zdjęcia i brak elementów dekoracyjnych, ale już taka głodna byłam :PPotrzebujemy:-
chleb tostowy,- 2 kulki
mozzarelli,- 2
jajka,- 50ml
mleka,-
mąka pszenna,-
oliwa,-
pomidory.Skórki od
chleba odciąć,
mozzarellę i
pomidory pokroić w plastry. Rozłożyć na blacie dwa talerze - do jednego nasypać troszkę
mąki, do drugiego rozbić 2
jajka, dodać
mleko i rozmieszać. Na patelni rozgrzać
oliwę. Na kromce
chleba tostowego ułożyć plastry
mozzarelli (po 2 - 3), przykryć drugą kromką i delikatnie przygnieść dłonią. Obtoczyć w
mące,
jajku z
mlekiem i wrzucić na patelnię. Smażyć do zarumienienia. Gdy będą gotowe odsączyć nadmiar tłuszczu ręcznikiem papierowym, przekroić na pół po przekątnej i podawać. Podawać z
pomidorami lub
ketchupem.