Wykonanie
PP - czyli pyszne i pikantne! :) Super. Polecam!!Potrzebujemy:- 2
filety z kurczaka,- 1
cebula,- 1 puszka meksykańskiej
kukurydzy z
czerwoną fasolą z Bonduelle,- 0,5 łyżeczki
papryki słodkiej w proszku,- 0,5 łyżeczki
cynamonu mielonego,- 1 łyżeczka
pieprzu cayenne,- 1 łyżeczka
ziół prowansalskich,-
sól,
pieprz,- tortille.
Mięso umyć i oczyścić, zemleć w maszynce do
mięsa razem z
cebulą. Smażyć na
oliwie i
oleju (50:50). Doprawić
solą,
pieprzem i
przyprawami. Gdy
mięso będzie już dość dobrze usmażone dodać puszkę meksykańską - łącznie z zalewą i dusić pod przykryciem ok. 15 minut.Tortille podgrzać w mikrofali, nałożyć nadzienie
mięsne, zwinąć w rulonik, położyć obok
pomidorki i
ogórki i... gotowe ;)