SKŁADNIKI:500 g mięsa mielonego z indyka1 jajko3 garści posiekanego jarmużu1 marchewka utarta na tarce1 drobno posiekana szalotka2 łyżki otrąb orkiszowych1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskęsól i pieprz do smaku1 łyżka oleju lnianego (wiem,że spozywac się go powinno tylko na surowo, jednak gdy zabraknie oliwy to czasem uzyję tego)2 marchewki1 łyżka nasion chilli2 łyżki mioduPRZYGOTOWANIE:Do mięsa dodajemy jajko, jarmuż, marchewkę, otręby, czosnek, szalotkę oraz przyprawy. Mieszamy i formujemy kulki, lekko je spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej lniany i układamy kotleciki. Smażymy powoli tak aby w środku mięso nie było surowe, a zewnętrzna strona lekko przyrumieniona (chrupiąca).Marchewki myjemy i oczyszczamy szczotką. Jest to młodamarchew więc nie ma sensu jej obierać. Kroimy w plastry. Mieszamy w miodzie i chilli. Smażymy na patelni na której smażyliśmy kotlety. Będzie super słodka i ostra.