ßßß
Składniki :3 jajka2 łyżeczki sosu rybnego1 szalotkakawałek świeżego imbiru1-2 ząbki czosnku1 lub 0,5 papryczki chilli (zależnie od smaku)2 łyżki sosu sojowegokilka kropli soku z limonki100-150g mięsa mielonego z indykasól, pieprz
Przygotowanie :Jajka z 1 łyżeczką sosu rybnego, solą i pieprzem dokładnie rozkłócić w miseczce.Na patelni roztopić łyżkę masła i przesmażyć na niej wyciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce imbir, drobno pokrojoną papryczkę chilli oraz pokrojoną w kosteczkę szalotkę. Dodać mięso i chwilę smażyć, wlać 1 łyżeczkę sosu rybnego, sos sojowy, sok z limonki, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć do czasu aż mięso będzie usmażone.W międzyczasie na niewielkiej patelni rozgrzać masło i usmażyć na niej omlet - wlać roztrzepane jajka i smażyć do czasu aż wierzch będzie prawie suchy. Mięso ułożyć na jednej połowie omleta, złożyć go na pół, przełożyć na talerz i podawać udekorowany papryczką chilli i sosem sriracha.
Smacznego !