Wykonanie
Nie przepadam za daniami gotowymi z torebek, no chyba, że są to cholernie chemiczne ale jakże przepyszne zupki chińskie :). Ale wpadło mi to w ręce w sklepie, to postanowiłam to wypróbować.Składniki:1 litr
wody1/2 kostki
masła2 średnie
cebule2 opakowania Zupy Francuskiej Cebulowej Knorr1 kieliszek
whisky - na opakowaniu zupy jest podane aby dodać
białe wino, ale ja nie mam w domu to użyłam co było pod ręką4 kromki
chleba1 ząbek
czosnku1/2 kostki bulionowej wołowej8 plasterków
sera żółtegokiełki brokuła do ozdoby1/2 kostki
masłaPrzygotowanie:1 litr
wody gotujemy wraz z 1/2 kostki bulionowej wołowej. gdy
woda stanie się gorąca dodajemy zawartość torebek Knorr. Gotujemy tak ok 15 minut. W tym czasie na patelni roztapiamy 1/2 kostkę
masła i dodajemy pokrojoną w paseczki
cebulę. Smażymy tak aby
cebula nam się skarmelizowala. Do gotującej się zupy dodajemy kieliszek
whisky. Mieszamy i gotujemy ok. 5 minut po czym dodajemy usmażoną
cebulę. Mieszamy i gotujemy kolejne 10 minut.4 kromki
chleba smarujemy 1 ząbkiem
czosnku i kładziemy na każdą kromkę plasterek
sera żółtego. Wkładamy na chwilkę do rozgrzanego uprzednio piekarnika 200 stopni opcja góra i dół.Do gotującej się zupy dodajemy pokrojone w kostkę 4 plasterki
żółtego sera i dalej gotujemy aż
ser nam się rozpuści.Gdy grzanki będą już chrupiące i
ser w zupie będzie ciągnący możemy przystąpić do podawania i jedzenia.



http://www.knorr.pl/Smacznego