Przy niedzieli proponuję pyszne mufiny do przygotowania w nieco ponad 30 minut z doskonałym efektem końcowym. Jako mokrego składnika użyłam mirindy. Uwielbiam połączenie pomarańczy i gorzkiej czekolady, ale jeśli wolicie np. colę czy pepsi, to śmiało możecie użyć tych produktów zamiennie...polecam.Składniki:200g mąki pszennej wrocławskiej2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukru100 ml oleju rzepakowego120 ml mirindy2 jajka50 g gorzkiej czekoladycukier puder do posypaniaSposób przygotowania:Do miski wbić jajka i roztrzepać je widelcem, Dolać mirindę i olej. Dosypać mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia oraz startą na tarce czekoladę. Za pomocą łyżki połączyć w całość. Blaszkę do pieczenia mufinek wyłożyć papilotkami i napełnić je do 3/4 wysokości. Piekarnik z termoobieiem ustawić na 180 stopni, wstawić mufiny i piec przez 25-30 minut. Wyjąć z piekarnika, ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.