Wykonanie
Scroll down for EnglishDziś chciałabym Was zaprosić na pyszną quiche z
cukinią i kwiatami
cukinii.Prosta, smaczna i łatwa w przygotowaniu quiche, która może być podawana jako przystawka lub jako drugie danie.To kolejny oryginalny sposób na podanie
cukinii .Tym razem dodałam kwiaty
cukinii, które są delikatne i wspaniale się komponują z
serem mascarpone.Zapraszam ;-)

Składniki na formę o średnicy 27 cm:220 g
ciasta francuskiego1
cukinia(135g)8 g świeżego
szczypioru250 g
sera mascarpone100 g
mozzarelli6 kwiatów
cukinii3
jajka1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
ziół prowansalskich1 łyżeczka
czerwonego pieprzu1
żółtkoPrzygotowanie:Rozgrzewamy piekarnik do 180°C.Formę wykładamy
ciastem francuskim , które dokładnie dociskamy do dna i brzegów formy, zwijając warstwę ciasta wewnątrz foremki.
Cukinie i
szczypior myjemy i osuszamy.
Cukinie razem ze skórką trzemy na tarce o dużych oczkach,
szczypior siekamy na drobno.

W misce mieszamy
cukinie i
szczypior. Dodajemy
mascarpone i delikatnie mieszamy
łopatką. Następnie dodajemy
jajka, dobrze mieszamy,
potem dodajemy,
sól,
zioła prowansalskie i zmiażdżony
czerwony pieprz.

Farsz wylewamy na spód tarty.

Myjemy kwiaty
cukinii. Ze środka kwiatu wyrywamy słupek pylny.Na wierzchu układamy kwiaty.
Mozzarelle kroimy na paseczki i układamy na cieście mi ę dzy kwiatami
cukinii.

Smarujemy krawędzie
ciasta francuskiego pędzelkiem namoczonym w
żółtku.Rozgrzewamy piekarnik do 180°C i wkładamy tartę do nagrzanego piekarnika. Całość pieczemy przez około 40 - 45 minut, zależy od piekarnika.Podajemy na gorąco.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionZucchini flowers quicheIngredients of the form 27 cm:220 g puff pastry1 zucchini (135g)8 g of fresh chives250 g
mascarpone cheese100 g
mozzarella6 zucchini flowers3 eggs1 teaspoon salt1 teaspoon herbes de Provence1 teaspoon red pepper1 egg yolkPreparation:Preheat oven to 180 ° C.
Line a baking sheet with parchment, and roll out the pastry directly onto parchment. Rolling the edges over to create a small border inside the
mold.Wash zucchini. Using the large holes of a box grater, grate the zucchini.Wash chives. Chopped finely chives.In a bowl, mix zucchini and chives. Add the
mascarpone and stir gently with a spatula. Then add the eggs, mix well, then add salt, herbs de Provence, and crushed red pepper.
Pour the filling into the tart.Wash zucchini flowers. Place the flowers in the quiche.Cut the
mozzarella cheese into stripes. Arrange the
mozzarella between zucchini flowers.Brush the edges of pastry egg yolk and bake for 40 to 45 minutes until golden brown.
Serve immediately!