ßßß
Składniki:150 ml soku ze świeżych cytryn16 g świeżych listków mięty10 łyżek cukru1 litr wody mineralnej1 litr wody przygotowanejPrzygotowanie:Wrzątkiem zalewamy miętę. Dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 30 minut.Po czasie przecedzamy przez sitko. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryn. Dodajemy wodę mineralną. Rozlewamy do szklanek lub butelek w równych ilościach.Wstawiamy na chwilę do lodówki.Możemy również dodać kostki lodu zamrożone wcześniej z miętą.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionMint lemonadeIngredients:150 ml juice from fresh lemons16 g fresh mint leaves10 tablespoons of sugar1 liter mineral water1 liter waterPreparation:Pour boiling water over mint. Add sugar. Cover and let infuse for 30 minutes. Strain the mint water and pour into a serving carafe. Add lemon juice and cold water. Garnish with lemon slices and serve it chilled over ice cubes.