ßßß
Składniki:300 ml soku ze świeżych cytryn30 g kwiatów lawendy12 łyżek cukru1 łyżka miodu1,5 litr wody mineralnej600 ml wody przygotowanejPrzygotowanie:Wrzątkiem zalewamy kwiaty lawendy. Dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 30 minut.Po czasie przecedzamy przez sitko, oddzielając lawendę. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryn. Dodajemy miód i wodę mineralną. Rozlewamy do szklanek lub butelek w równych ilościach.Wstawiamy na chwilę do lodówki.Możemy również dodać kostki lodu zamrożone wcześniej z lawendą.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionLavender lemonadeIngredients:300 ml of juice from fresh lemons30 g lavender flowers12 tablespoons sugar1 tablespoon honey1 . 5 liter mineral water600 ml waterPreparation:Pour boiling water over lavender flowers. Add sugar. Cover and let infuse for 30 minutes. Strain the lavender water and pour into a serving carafe. Add lemon juice and cold water. Garnish with lemon slices and serve it chilled over ice cubes.