Wykonanie
Jako, że ja uwielbiam
makarony, dziś kolejny
makaron, tym razem farfalle z z
tuńczykiem i z
serkiem philadelphia. To smaczne i aromatyczne danie, które wbrew pozorom przygotowuje się bardzo szybko. Zawsze powtarzam, że dobry przepis nie potrzebuje reklamy, sami spróbujcie ;-)Zapraszam :-)

Składniki dla 2 osób:200 gr makronu farfalle80 gr
tuńczyka1
szalotka30 gr
orzeszków pinii1 szklanki
wody z
makaronuoliwasól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Gotujemy w osolonej wodzie
makaron al dente.W międzyczasie na patelni rozgrzewamy
oliwę, dodajemy drobno posiekaną
szalotkę. Smażymy na średnim ogniu, cały czas mieszając. Jak już jest lekko podsmażona, dodajemy
tuńczyka. Mieszamy i zalewamy wod ą z
makaronu. Dusimy 3 minuty.

Doprawiamy
solą i
pieprzem. W miseczce mieszamy
serek philadelphia z 1/2 szklanki
wody z
makaronu.

Ugotowany
makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię, dodajemy
serek philadelphia i mieszamy, aż cały sos obklei
makaron. Dodajemy
orzeszki pinii i podajemy natychmiast.Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)