ßßß
Składniki dla 2 osób:6 liści radicchio2 łyżki orzeszków pinii1 łyżka migdałów2 łyżki sera parmezanu1 łyżka sera pecorinosól do smaku12 łyżek oliwyPrzygotowanie:W lekko osolonej wodzie gotujemy makaron al dente, według przepisu na opakowaniu. W międzyczasie szykujemy pesto. Do blendera lub malaksera wkładamy liście radicchio, orzeszki piniowe, migdały i sól. Miksujemy przez 30 sekund, a następnie zgarniamy do środka pesto ze ścianek. Dodajemy starty sery i miksujemy kolejne 10 sekund. W dalszym ciągu miksując, dodajemy stopniowo oliwę, aż uzyskamy pastę. Odcedzamy makaron i dokładnie mieszamy z pesto. Dzielimy na talerze. Podajemy na ciepło.Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)In the English versionDelicious pesto with radicchioIngredients for 2 people:6 leaves of radicchio2 tablespoons pine nuts1 tablespoon almond2 tablespoons of Parmesan cheese1 tablespoon of Pecorino cheesesalt to taste12 tablespoons olive oilDirections:Cook the pasta according to the packet instructions in a large pot of salted, boiling water until al dente. Add the pine nuts and almonds to a food processor and pulse until finely ground. Next, add the radicchio, olive oil and cheese. Process until smooth. It should form a smooth. Drain pasta and mix with the pesto. Share the plates. Serve warm.