ßßß
SKŁADNIKI400g świeżego łososia1 średnia cukiniasólpieprz cytrynowycytrynaoliwa z oliweklistki miętyPRZYGOTOWANIE
Usuwamy skórę z łososia. Kroimy go w słupki (ok. 4 cm x1,5 cm). Solimy, posypujemy pieprzem cytrynowym, skrapiamy oliwą oraz sokiem z cytryny i wstawiamy na kwadrans do lodówki. Cukinię kroimy na cienkie paski (sztuk tyle ile kawałków łososia). Sparzamy ją w gorącej wodzie przez 4 minuty.
Każdy plasterek cukinii posypujemy pieprzem cytrynowym - kładziemy kawałek łososia i listki mięty.Rolujemy i nabijamy na patyki do szaszłyków.Możemy jeszcze doprawić pieprzem.Lekko skrapiamy oliwą i grillujemy często obracając. Przed podaniem skrapiamy delikatnie cytryną.SMACZNEGO