ßßß Cookit - przepis na Paluchy makowe z ciasta francuskiego

Paluchy makowe z ciasta francuskiego

nazwa

Wykonanie

Przepyszne makowe paluchy z ciasta francuskiego - szybkie, proste i pyszne :)
SKŁADNIKI
2 prostokątne płaty ciasta francuskiego
250g gotowej masy makowej z bakaliami
białko jajka
cukier do posypania
PRZYGOTOWANIE
Rozwijamy płaty ciasta francuskiego . Jeden z nich smarujemy częścią roztrzepanego białka.
Na drugim rozprowadzamy równomiernie masę makową. Przykrywamy ciasto z makiem drugim ciastem - wysmarowaną częścią w dól. Dociskami do siebie ciasta.
Kroimy ciasto wzdłuż krótszego boku na paski grubości 1,5-2 cm. Każdy pasek chwytamy z dwóch stron i zwijamy w spiralę (obkręcając w przeciwne strony)
Układamy nasze świderki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy pozostałym białkiem i posypujemy cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok.15-20 min. w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Gotowe !!!
Smacznego :)
Źródło:http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/03/paluchy-makowe-z-ciasta-francuskiego.html