ßßß
 waniliowa kasza jaglana na mleku sojowym z pietruszką i gruszką podana z karmelizowaną gruszką i orzechami włoskimi oraz tahinivanilla millet with soy milk, parsley and pear served with caramelized pear and walnuts topped with tahiniSkładniki:4 łyżki kaszy jaglanejszklanka mleka roślinnego (tu: sojowe)
waniliowa kasza jaglana na mleku sojowym z pietruszką i gruszką podana z karmelizowaną gruszką i orzechami włoskimi oraz tahinivanilla millet with soy milk, parsley and pear served with caramelized pear and walnuts topped with tahiniSkładniki:4 łyżki kaszy jaglanejszklanka mleka roślinnego (tu: sojowe) mielona waniliaśredniej wielkości pietruszka1/2 gruszki (tu: Lukasówka)łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)Kaszęjaglaną uprażyć, a następnie ugotować na mleku. Od razu na początku dodać startą na tarce pietruszkę oraz gruszkę i mieloną wanilię. Dosłodzić syropem klonowym lub innym. Gotować ok. 15-20 min. do zgęstnienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!karmelizowana gruszka :łyżeczka syropu klonowego, 1/2 gruszki (pokrojona w kostkę) i orzechy włoskie – gruszkę karmelizować z rozgrzanym syropem, pod koniec dodać orzechyCzas upływa, długi dzień przede mną. Słońce wychodzi zza chmur, powoli czuję wiosnę. Dziś tylko jakoś deszczowo. Jednak energia jest i uśmiech też. Motywacji mi nie brak. Cóż mam napisać… Dobrze jest!Miłego dnia!
mielona waniliaśredniej wielkości pietruszka1/2 gruszki (tu: Lukasówka)łyżka syropu klonowego (opcjonalnie)Kaszęjaglaną uprażyć, a następnie ugotować na mleku. Od razu na początku dodać startą na tarce pietruszkę oraz gruszkę i mieloną wanilię. Dosłodzić syropem klonowym lub innym. Gotować ok. 15-20 min. do zgęstnienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!karmelizowana gruszka :łyżeczka syropu klonowego, 1/2 gruszki (pokrojona w kostkę) i orzechy włoskie – gruszkę karmelizować z rozgrzanym syropem, pod koniec dodać orzechyCzas upływa, długi dzień przede mną. Słońce wychodzi zza chmur, powoli czuję wiosnę. Dziś tylko jakoś deszczowo. Jednak energia jest i uśmiech też. Motywacji mi nie brak. Cóż mam napisać… Dobrze jest!Miłego dnia!