ßßß

czekoladowy budyń owsiany z bananem, płatkami kokosowymi oraz domowym masłem słonecznikowymchocolate oat pudding with banana, coconut flakes and homemade sunflower seed butterSkładniki:4 łyżki mąki owsianej
czubata łyżeczka budyniu czekoladowego (w proszku; tu: bezglutenowy)opcjonalnie: łyżka syropu klonowegokostka (lub więcej) gorzkiej czekolady (tu: 92%)szklanka (+1/2 szkl.) mleka roślinnego (tu: sojowe, polecam też owsiane)Zagotować szklankę mleka wraz z syropem klonowym. W 1/2 szkl. wymieszać mąkę z budyniem. Gdy mleko zacznie się gotować wmieszać rozrzedzony budyń i gotować do zgęstnienia. W tym czasie dodać też posiekaną kostkę czekolady. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Optimism is the faith that leads to achievement. Nothing can be done without hope and confidence. Helen KellerPrzyjemnego dnia! 😉