Wykonanie
Proste smaki w jednej miseczce, które często cieszą podniebienie bardziej niż jakiekolwiek wymyślne danie. Owsiany
budyń – z
mąki owsianej . Obłędnie
czekoladowy i bardzo gęsty. Słodki za sprawą ulubionego
syropu z klonu . Podany z
bananem, delikatnymi
płatkami kokosa oraz
masłem słonecznikowym . Moim zdaniem jest bardziej sycący niż zwykły
budyń, a do tego ma świetną strukturę. Nic więcej mi dziś do porannego uśmiechu nie potrzeba

czekoladowy budyń owsiany z
bananem,
płatkami kokosowymi oraz domowym
masłem słonecznikowymchocolate oat
pudding with
banana, coconut flakes and homemade sunflower seed butterSkładniki:4 łyżki
mąki owsianej

czubata łyżeczka budyniu
czekoladowego (w proszku; tu: bezglutenowy)opcjonalnie: łyżka
syropu klonowegokostka (lub więcej)
gorzkiej czekolady (tu: 92%)szklanka (+1/2 szkl.)
mleka roślinnego (tu:
sojowe, polecam też owsiane)Zagotować szklankę
mleka wraz z
syropem klonowym. W 1/2 szkl. wymieszać
mąkę z
budyniem. Gdy
mleko zacznie się gotować wmieszać rozrzedzony
budyń i gotować do zgęstnienia. W tym czasie dodać też posiekaną kostkę
czekolady. Przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Optimism is the faith that leads to achievement. Nothing can be done without hope and confidence. Helen KellerPrzyjemnego dnia! 😉
