Wykonanie
            Paneer , 
ser pochodzący z Indii. Paneer możemy podawać na słodko i słono,w deserach,daniach głównych i w przystawkach. Równie dobrze sprawdzi się w zapiekankach i sałatkach,to jak? Spróbujecie ? Paneer ,jest prosty w przygotowaniu.Wszystko czego potrzebujecie,to :2 l tłustego 
mleka,prosto od 
krówki,nie sklepowe1/4 szklanki 
soku z cytrynyDodatkowo:Garnek napełniony 
wodądurszlakściereczka lub pieluszka tetrowa
 Mleko
Mleko zagotuj,zmniejsz ogień i powoli cały czas mieszając dodawaj 
sok z cytryny.Gotuj na małym ogniu przez ok 20 minut.Durszlak wyłóż ściereczką ,przelej 
ser i mocno zaciśnij aby wycisnąć całą 
serwatkę.

Przykryj 
ser ściereczką i obciąż czymś ciężkim,u mnie to był garnek z 
wodą.Tak przygotowany 
ser odstaw na ok 2 godziny.


