Wykonanie
            Jeśli kiedyś spotkaliście się z kuchnią indyjską, na pewno wiecie,że występuje tam mnóstwo 
chlebków typu 'flatbread'.Ja osobiście 'zakochałam' się w kuchni orientalnej, przede wszystkim indyjskiej.Przygotowałam dla Was popularny w Indiach chlebek Chapati.Składniki:1 szklanka 
mąki1/2 szklanka ciepłej 
wodyszczypta 
soliodrobina 
oliwymąka do obtoczenia
Mąkę przesyp do miski,mieszając stopniowo dodawaj 
wodę i 
sól. (Na początku dodaj jej troszkę więcej).Wyrób gładkie ciasto.Wyrobione posmaruj 
oliwą i przykryj folią spożywczą, odstaw na ok 20 minut,Po upływie tego czasu ciasto podziel na niewielkie kuleczki i każdą obtocz w 
mącę, rozwałkuj na cienki placek. (wałkujemy tylko z jednej strony,nie przewracamy ciasta).Placki smaż na rozgrzanej patelni,na średnim ogniu z obu stron.Gdy mamy gotowy placek,zdejmujemy patelnię z ognia i na gazie kładziemy nasz placuszek.Chlebek powinien urosnąć,coś jak 'poduszeczka'. Podsmażamy go tak przez chwilę z obu stron i zdejmujemy z ognia. Gotowe ! ;)
