ßßß
 
            
         (1 blaszka)- 100 g mąki orkiszowej- 1 łyżka oliwy- 80 ml wody- 1 łyżeczka soliMąkę wrzucam do miski. Dodaję sól i dokładnie mieszam.W rondelku zagotowuję wodę z oliwą.Wlewam gorącą wodę do mąki i dokładnie mieszam. Gdy już składniki się lekko połączą i ciasto nie parzy dłoni, zagniatam je ręcznie do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowane ciasto odstawiam na ok. 10 min.Ciasto wykładam na oprószoną mąką stolnicę i cienko rozwałkowuję. Wykrawam trójkąty, które wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawiam moje nachosy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 10-15 min. Czas pieczenia zależy od tego, jak cienkie jest ciasto.Świetny dodatek do guacamole :)
(1 blaszka)- 100 g mąki orkiszowej- 1 łyżka oliwy- 80 ml wody- 1 łyżeczka soliMąkę wrzucam do miski. Dodaję sól i dokładnie mieszam.W rondelku zagotowuję wodę z oliwą.Wlewam gorącą wodę do mąki i dokładnie mieszam. Gdy już składniki się lekko połączą i ciasto nie parzy dłoni, zagniatam je ręcznie do uzyskania gładkiej masy. Tak przygotowane ciasto odstawiam na ok. 10 min.Ciasto wykładam na oprószoną mąką stolnicę i cienko rozwałkowuję. Wykrawam trójkąty, które wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawiam moje nachosy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 10-15 min. Czas pieczenia zależy od tego, jak cienkie jest ciasto.Świetny dodatek do guacamole :)