Wykonanie
Grzybek,to najbardziej lubiana przeze mnie potrawa dzieciństwa. Najlepszy był przygotowany przez mojego dziadka,zawsze mu pomagałam. Grzybek,to swego rodzaju omlet. Do dziś pamiętam ten zapach ^^Takiego
grzybka,dziadek kroił jak pizzę i posypywał najzwyklejszym
cukrem,i wtedy świat mógł nie istnieć :) Równie dobrze można podać do niego
dżem..
cukier puder czy jakąś
marmoladę,,alee jak dla mnie to tylko z
cukrem :)Składniki:2 łyżka
mąki2łyżka
mleka2
jajkoszczypta
soliolej do smażenie najlepiej rzepakowy
cukier do posypanie,albo jakieś nasze ulubione dodatki
Jajko dokładnie roztrzepać z
solą,dodać
mąkę i
mleko,wymieszać. Smażymy na niewielkim ogniu z obu stron, na złoty kolor :)