ßßß
Cookit - przepis na Rembertowskie śledzie majerankowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rembertowskie śledzie majerankowe
Składniki
Śledź
Filety śledziowe
Matias
Śledź w oleju
Czosnek
Majeranek
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Olej
Wykonanie
Śledzie
bardzo
czosnkowe
i bardzo
majerankowe
. I bardzo smaczne.inspiracja "
Śledzie
" - Małgorzata Caprari
składniki250 g
filetów śledziowych
-
matiasów
- używam
śledzi w oleju
5 ząbków
czosnku
(dałam więcej)1-2 łyżki suszonego lub świeżego
majeranku
sok z cytryny
oliwa
lub dobry
olej
przygotowanie
Śledzie
obficie skropić
sokiem z cytryny
odstawić na pół godziny, następnie pokroić na mniejsze kawałki.
Czosnek
pokroić na połówki. W słoiku układać warstwami porcję
śledzia
, przekładając
czosnkiem
i obficie posypując
majerankiem
. Zalać
oliwą
, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin. Smacznego!
Źródło:
http://staregary.blogspot.com/2014/12/rembertowskie-sledzie-majerankowe.html
Przepisy powiązane
Śledzie bazyliowe
Śledzie z majerankiem
ŚLEDZIE Z CZOSNKIEM I MAJERANKIEM
Śledzie z majerankiem i czosnkiem
Śledzie z majerankiem
Składniki powiązane (0)