Wykonanie
Tak, tak, wiem, to już może trochę nudne. Ale staram się pokazać jak wiele zastosowań ma ten niepozorny zielony sosik. Dzisiaj danie błyskawica. Spaghetti z zielonym sosem chimichurri i małymi dodatkami. Taki obiad jest znakomity gdy nie mamy czasu na szykowanie czegoś więcej, lub gdy po prostu nam się nie chce.

skladniki (na 3 porcje)200 g
makaronu spaghetti2 - 3 duże łyżki sosu chimichurri3 - 4
suszone pomidory w
oleju, pokrojone w paskiOpcjonalnie parę
karczochów w
olejuprzygotowanie
Makaron ugotawać zgodnie z instrukcją - al dente. Do dużej głębokiej patelni nałożyć sos chimichurri, dodać
pomidory i
karczochy, trzymać na małym ogniu. Ugotowany
makaron odcedzić, zostawiając parę łyżek
wody z gotowania, dorzucić do patelni , wszystko dokładnie wymieszać , tak aby
makaron oblepił się sosem. Jeżeli
makaron wydaje nam się za suchy - dodać trochę
wody z gotowania
makaronu. Podawać natychmiast. Smacznego!
