Wykonanie
Zupełnie smaczny twór, który powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych,
wędlin. Tak przynajmniej było u mnie. Faszerowane w ten sposób
jaja polecam, jest to na prawdę dobry pomysł na
szynkę, gdy nieco nam się już znudzi .

składniki6
jajekok 100 g
szynki wędzonej3 spore łyżki
majonezułyżeczka
chrzanusól,
pieprz,
papryka do smakuprzygotowanie
Jajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać, przekroić na pół, wyjąć
żółtka.
Szynkę zmielić w blenderze. Do miski włożyć
szynkę,
żółtka, dodać
majonez,
chrzan, ewentualnie trochę
oliwy. Wszystko dobrze wymieszać widelcem. Posolić i popieprzyć dosypać
papryki do smaku. Farszem napełniać połówki
jajek, przybrać dowolnie -
ziołami,
papryką,
kaparami. Smacznego!


