Wykonanie
Danie w sam raz do zrobienia w wolnowarze.
Kapusta, po tylu godzinach duszenia, jest bardzo aromatyczna, co sprawdziłam już wcześniej gotując bigos .
Mięso miękkie i różowe w środku co jest zasługą długiego peklowania. Można oczywiście kupić gotową peklowaną
golonkę , ale sądzę, że zrobiona w domu będzie lepsza. Wymaga tylko cierpliwości.

składniki (2 duże - 3 małe porcje)1 duża lub 2 mniejsze peklowane
golonki ( ok 1200g ) np z tego przepisuok 500 g
kapusty kiszonejkminekprzygotowaniewolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją.
kapustę wymieszać ze sporą ilością
kminku - dowolnie. Na dno misy włożyć
kapustę, na niej ułożyć
golonkę. Wolnowar przykryć i ustawić na program low (80 - 90 st C) i gotować ok 10 godzin. Podawać z puree z
grochu. Smacznego!


