ßßß
 
            
         Brzmi jak typowe jedzenie dla niemowlaka, ale to tylko pozory. Dorosły syn i jeszcze bardziej dorosły tata, też mają do niego słabość ;) Berbeć radzi sobie już łyżeczką, ale kończy jeść ciągle rączkami.
Brzmi jak typowe jedzenie dla niemowlaka, ale to tylko pozory. Dorosły syn i jeszcze bardziej dorosły tata, też mają do niego słabość ;) Berbeć radzi sobie już łyżeczką, ale kończy jeść ciągle rączkami. Składniki na 2 porcje (druga zawsze dla mnie):5 łyżek ekologicznych płatków owsianych (około 50 g)150 ml mleka (objętościowo trzy razy więcej niż płatków)1 łyżka rodzynekgarstka migdałów, zblanszowanychmały bananmała pomarańczaMigdały zamoczyć we wrzątku. W tym czasie zalać płatki mlekiem, wsypać rodzynki i gotować, pod przykryciem, aż się rozgotują. Pomarańczę obrać ze skóry i wyfiletować, nad kielichem blendera. Zmiksować miąższ, sok i banana. Przełożyć pulpę do dzbanuszka. Migdały obrać ze skóry i zostawić kilka łyżek wody. W tym samym kielichu (nie myć po owocach) zmiksować migdały i połowę owsianki. Połączyć obydwie masy, przełożyć do pucharków i polać pulpą.
Składniki na 2 porcje (druga zawsze dla mnie):5 łyżek ekologicznych płatków owsianych (około 50 g)150 ml mleka (objętościowo trzy razy więcej niż płatków)1 łyżka rodzynekgarstka migdałów, zblanszowanychmały bananmała pomarańczaMigdały zamoczyć we wrzątku. W tym czasie zalać płatki mlekiem, wsypać rodzynki i gotować, pod przykryciem, aż się rozgotują. Pomarańczę obrać ze skóry i wyfiletować, nad kielichem blendera. Zmiksować miąższ, sok i banana. Przełożyć pulpę do dzbanuszka. Migdały obrać ze skóry i zostawić kilka łyżek wody. W tym samym kielichu (nie myć po owocach) zmiksować migdały i połowę owsianki. Połączyć obydwie masy, przełożyć do pucharków i polać pulpą.