ßßß Cookit - przepis na Hummus z czosnkiem niedżwiedzim

Hummus z czosnkiem niedżwiedzim

nazwa

Wykonanie

Składniki:
słoik ciecierzycy, 400 g
12 dużych liści czosnku niedźwiedziego
pół łyżeczki soli
4 łyżki oliwy
Cieciorkę odsączyć. Zblanszować czosnek. Zagotować wodę z łyżeczką cukru. Wrzucić liście czosnku i gotować jedną minutę. Wyjąć i od razu włożyć do lodowatej wody. Odcisnąć. Zmiksować ciecierzycę. Dodać czosnek, sól i stopniowo, po łyżce, oliwę (ja lubię gęsty hummus, dlatego nie daję dużo oliwy i też dlatego, że obficie polewam nią wierzch).
Źródło:http://gotujekomus.blogspot.com/2015/04/hummus-z-czosnkiem-niedzwiedzim.html