Wykonanie
Muffiny to świetny dodatek do przedpołudniowej
kawy. Jednak te są inne, wyróżnia je to że są zrobione z
ciasta drożdżowego ale i dość nietypowy kształt który robi wrażenie na gościach.

Składniki:ciasto3 szklanki
mąki pszennejpaczka
drożdży instant125 ml
mlekażółtkoszczypta
soli3 pełne łyżki
cukru30 g
masłamasło cynamonowe3 łyżki
masła1,5 łyżki
cynamonu1 łyżka
cukruWykonanie:
Masło roztopić,
mleko pogrzać ale tak aby nie było gorące. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto odchodzące od ręki. Odstawić przykryte ściereczką w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto odpocznie rozwałkować je.
Masło,
cynamon i
cukier razem rozpuścić. Tak otrzymanym
masłem cynamonowym posmarować ciasto. Ciasto zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze ruloniki po około 4 cm. Wstawić je do foremek na muffinki pionowo rozchylając delikatnie górę ciasta, można posmarować je rozmąconym
jajkiem. Piec około 20 minut w 180 stopniach.

____ostatnie rozdanie wygrywa:alis9proszę o przesłanie adresu na
[email protected] w ciągu 24 godzin