Wykonanie
Zielony jęczmień stanowi bogactwo witamin i składników mineralnych. Jest źródłem witamin z grupy B, antyoksydantów (witaminy C i E, beta-karotenu), żelaza, wapnia, magnezu i cynku. W porównaniu z innymi roślinami zielony jęczmień jest bogaty w niezbędne aminokwasy, a więc te, których nasz organizm nie potrafi sam wyprodukować.Zalety młodego jęczmienia długo by wymieniać, jego smak może niektórych zniechęcać, ale nie zrażajcie się ! ja wypróbowałam go dzięki uprzejmości firmy PIĄTNICA i przemyciłam go w pysznym koktajlu, polecam!




Składniki:1 pęczek
natki pietruszki3
kiwi1 zielony
ogórek1
banan2 czubate łyżeczki młodego jęczmienia w proszku Piątnica1 szklanka
wody mineralnej niegazowanejSposób przygotowania:
Ogórek i
natkę pietruszki płuczemy pod bieżącą
wodą, wrzucamy do kielicha blendera,
kiwi obieramy ze skórki tak samo
banana, kroimy na mniejsze kawałki , wsypujemy sproszkowany
młody jęczmień, dopełniamy
wodą mineralną, całość miksujemy .Rozlewamy do szklanek, dekorujemy plasterkami
banana i
natką -podajemy od razu po przyrządzeniu. Dzięki dodatkowi
banana, nie wymagażadnego dosłodzenia. Polecam na codzienną kurację dla zdrowia.Jeśli macie ochotę go wypróbować zapraszam do sklepu internetowego Piątnica znajdziecie go tam w przystępnej cenie, warto zajrzeć!