ßßß



Składniki:20 dag drobnego makaronu u mnie gwiazdki Mi ę dzybrodzki3 ś rednie buraki1 cebula3 ogórki kiszoneŁodyga selera naciowego2 płaskie ły ż ki majonezusól morska do smakupieprz czarny ś wie ż o mielony do smakuWykonanie:Makaron gotujemy w osolonym wrz ą tku, odcedzamy, przelewamy zimn ą wod ą, odstawiamy na kilka minut po czym mieszamy z ły ż k ą majonezu.Buraczki gotujemy, obieramy ze skórki, zimne trzemy na tarce jarzynowej, ogórka i cebulk ę drobno siekamy, ł ą czymy z buraczkami, doprawiamy do smaku sol ą i pieprzem, dodajemy majonez , mieszamy.W okr ą głych obr ę czach do przystawek układamy warstwowo sałatk ę –na dnie warstwa z buraczków na wierzchu makaronu, posypujemy pokrojonym drobno selerem naciowym, chłodzimy w lodówce, przed podaniem obr ę cze ś ci ą gamy i podajemy.Smacznego ;-)
http://www.miedzybrodzki.pl/