Wykonanie
Przychodzą czasem takie dni, kiedy nie mamy czasu na gotowanie a przecież rodzinkę trzeba nakarmić. Wtedy sięgam po sprawdzone "gotowce" lub półprodukty, które znacznie przyspieszają przygotowywanie posiłków. Tym razem były to Zasmażane Warzywa od firmy
Orzech. Do tego najszybsze, najprostsze, pieczone kotlety mielone. Polecam :)

SKŁADNIKI:0,5 kg
mięsa mielonego2
jajkabułka tarta do gęstości1 płaska łyżeczka
solipieprz,
majeranekDodatkowo:1 słoik warzyw zasmażanych
Orzech1/2 szkl
śmietanki 30%1.
Mięso mielone wymieszać dokładnie z
jajkami i
przyprawami, dodać
bułki tartej na gęstość (tak, żeby kotlety dało się formować). Uformować kulki, lekko je spłaszczyć i ułożyć w lekko natłuszczonym (ja rozsmarowałam kilka kropli
oleju pędzelkiem silikonowym) naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika i piec ok 15 minut (aż kotlety lekko zrumienią się z wierzchu), po czym przekręcić je na drugą stronę.2. Warzywa wymieszać ze
śmietanką, wyłożyć do naczynia żaroodpornego pomiędzy kotlety, wstwić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze ok 30 minut.
