Wykonanie
I znów będzie
sałatkowo. Ostatnio jestem tak zabiegana, że nie mam kiedy gotować, a coś jeść trzeba:)Tym razem lekka, szybka, orzeźwiająca
sałatka, która wspaniale zaspokaja apetyt na coś słodkiego i jednocześnie syci.

SKŁADNIKI (Porcja dla 2-3 osób)2 garście mixu
sałat1
pomarańczaczerwone
winogrona2 łyżki prażonych
ziaren słonecznikaDressing
pomarańczowy:1 łyżka
oliwy z oliwek/oleju1 łyżka
miodu1 łyżka majonezu/jogurtu naturalnego2 łyżki soku z
pomarańczy1 łyżeczka ostrej
musztard1. Z
pomarańczy wycisnąć 2 łyżki soku, resztę pokroić w kosteczkę.
Winogrona przekroić na pół. wyjąć pestki. Wymieszać z
sałatami. Posypać
słonecznikiem.2. Składniki dressingu wymieszać, polać
sałatkę.Uwaga:Jeśli chcemy, aby
sałatka była bardziej "konkretna" można dodać do niej pokrojony
ser. Natomiast jeśli komuś przeszkadza goryczka niektórych rodzajów
sałat polecam użyć tylko lodowej (następnym razem ja tak właśnie zrobię).