ßßß
SKŁADNIKI (Porcja dla 2-3 osób)2 garście mixu sałat1 pomarańczaczerwone winogrona2 łyżki prażonych ziaren słonecznikaDressing pomarańczowy:1 łyżka oliwy z oliwek/oleju1 łyżka miodu1 łyżka majonezu/jogurtu naturalnego2 łyżki soku z pomarańczy1 łyżeczka ostrej musztard1. Z pomarańczy wycisnąć 2 łyżki soku, resztę pokroić w kosteczkę. Winogrona przekroić na pół. wyjąć pestki. Wymieszać z sałatami. Posypać słonecznikiem.2. Składniki dressingu wymieszać, polać sałatkę.Uwaga:Jeśli chcemy, aby sałatka była bardziej "konkretna" można dodać do niej pokrojony ser. Natomiast jeśli komuś przeszkadza goryczka niektórych rodzajów sałat polecam użyć tylko lodowej (następnym razem ja tak właśnie zrobię).