Wykonanie
Pyszna, zdrowa, dietetyczna i prosta. Może stanowić dodatek do obiadu albo samodzielne danie. Ja uwielbiam takie suróweczki sobie podgryzać na kolację.
Mogę sobie pozwolić wtedy i wiem , że nie pójdzie w bioderka a żołądek jest czymś smacznym wypełniony.- 400g
fasolki szparagowej- 3 mięsiste, dość duże
pomidory- prażone
ziarna słonecznika i
sezamu- świeże listki
bazylii ( do smaku )- odrobina
oliwy z oliwek-
sól,
pieprz do smaku
Fasolkę gotujemy al dente- ma być akurat - nie za twarda ani nie za miękka.
Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki i kroimy w kawałeczki. Liście
bazylii siekamy. Wszystko razem mieszamy, dodajemy
oliwę do zawiązania i do smaku i posypujemy prażonymi
ziarnami słonecznika i
sezamu. Doprawiamy
solą i
pieprzem.

