Wykonanie
Zbliża się sylwester wielkimi krokami. Chciałam Wam zaproponować ciekawą przekąskę idealną na tego typu imprezy. Robi się ją szybko, jest delikatna i smaczna. Zapraszam:)- 250g paluszków
krabowych surimi- 100g zmielonych
orzechów włoskich-100 g
mąki pszennej- 2
jajka- garść posiekanej
natki pietruszki-
sól pieprz do smaku- ew. trochę
bułki tartej żeby kotleciki się nie kleiły- tłuszcz do smażeniaPaluszki rozdrabniamy widelcem. Dodajemy
orzechy,
mąkę , wbijamy
jajka i wrzucamy
natkę, Mieszamy dokładnie, Jeśli potrzeba dosypujemy
bułki tartej. Doprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Wystarczy smażyć kilka minut z każdej strony .


