Sezon grillowy w pełni a ja Wam chciałam pokazać, że nie tylko mięsko czy ryby można grillowac ale także owoce - moja propozycja na dziś to grillowane jabłko, ananas do tego truskawki i kremik orzechowy typu Monte :) Spróbujcie sami :)- 2 jabłka- ok. 6 plastrów ananasa ( najlepiej świeżego ale może byc z puszki ) u mnie świeży- kilka truskawek- 1 krem orzechowy typu Monte- przyprawa do dań słodkich KamisaJabłka myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych a następnie kroimy w grube plastry. Posypujemy przyprawą i układamy na grillu. Wszystko razem grillujemy na złoty kolor. Układamy jeden plaster jabłka, smarujemy kremem, układamy umyte i pokrojone w plastry truskawki , na to plaster ananasa, znów krem i truskawki na to plaster jabłka, znów powtarzamy krem i truskawki na koniec plaster ananasa. Dekorujemy truskawkami ewentualnie można posypać wiórkami białej czekolady :)Przepis dodaję do akcji :