ßßß
Składniki (na 6 sztuk po około 100 ml):320 g pokrojonego w cząstki miąższu dojrzałego, słodkiego ananasa (około 1/3-1/2 całego ananasa)250 g odszypułkowanych truskawekopcjonalnie: cukier puder / drobny cukierPrzygotowanie:W osobnych naczyniach zmiksuj kolejno miąższ ananasa i truskawek. Aby pozbyć się pestek przetrzyj zmiksowane truskawki przez drobne sito. Możesz pominąć ten krok. Jeśli owoce nie są wystarczająco słodkie dodaj nieco cukru i dobrze wymieszaj. Foremkę do lodów z patyczkami napełnij musem z truskawkowym, a następnie dopełnij ananasem. Możesz też wlewać na zmianę w 2-3 ratach, aby utworzyć bardziej fantazyjny wzór. Włóż napełnioną foremkę do zamrażalnika na przynajmniej 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Foremkę możesz na chwilę zanurzyć w ciepłej wodzie, aby wydobyć lody - w przypadku silnikowej nie powinno to być konieczne. Po wyjęciu podawaj natychmiast.

