Wykonanie
Witam Was w tę piękną niedzielę - u mnie mnóstwo słońca ale dość chłodno. Zaprosiłam tez dziś słoneczko do kuchni i upiekłam
słoneczne tartalerki - nadziane pysznym
jogurtem naturalnym i
owocami - smacznie i zdrowo :) Zapraszam :- 250 g
mąki- 1
margaryna Kasia- 100g
cukru pudru- 2
jajka-puszka
brzoskwiń- 150 ml
jogurtu naturalnego typu greckiegoZ
mąki,
jajek,
margaryny i 100 g
cukru pudru zagniatamy kruche ciasto. Ma być elastyczne i ładnie odchodzić od ręki. Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy rozwałkowujemy i wykrawamy koła wielkości naszych foremek to małych tart. Z podanego przepisu wyjdzie Wam spokojnie 12 małych tart- lub możecie zrobić jedną dużą. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180C ( ja mam termoobieg więc pewnie bez niego będzie 200) i pieczemy aż zbrązowieją jakieś 10-15 minut. Jak robicie jedną dużą tartę - wtedy czas pieczenia jest ciut dłuższy. Po upieczeniu studzimy. Na każdą tartalerkę nakładamy łyżkę
jogurtu naturalnego i kawałeczki
brzoskwiń.

Przepis dodaję do akcji :oraz :