Wykonanie
W kuchni musi być kolorowo, a na pewno w mojej. Często robię kolorowe dania ale ostatnio mam słabość do zieleni. Dziś znów zielono- na moim
stole wylądowała pyszna surówka. Zainspirowała mnie moja ulubiona pomysłodawczyni dań różnych Joanna55 z PP. Za każdym razem jak robię tą surówkę to dodaję inny składnik i zawsze jakaś nowość ląduje na talerzu :)- pół średniej wielkości
kapusty pekińskiej- 1 biała część dużego
pora- 1 kwaskowate
jabłko- garść
kiełków ( u mnie z
rzodkiewki bo je uwielbiam )- 2 łyżki
majonezu-
sól,
pieprzKapustę drobno kroimy wrzucamy do miski.
Pora kroimy w cienkie półplasterki,
jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucamy do
kapusty, dokładamy
kiełki,
majonez- wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Całość odstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki, żeby wszystkie smaki się ze sobą połączyły.