Wykonanie
            Prosty sposób na przemycenie 
owoców i 
jogurtu dla dzieci i nie tylko. Można go pić zamiast śniadania lub drugiego śniadania w czasie diety :)- 1 duże 
jabłko- 1 
banan ( może być taki zczerniały )- 5 łyżek 
jogurtu naturalnego typu greckiego- 1/4 szklanki 
mleka- 5 
migdałów- łyżeczka 
cynamonu- 
suszone jabłka z 
cynamonem do dekoracji
Owoce kroimy w kawałeczki i wrzucamy do blendera, to samo robimy z 
jogurtem i 
mlekiem. Wszystko prócz 
suszonych jabłek dokładnie miksujemy ( nie można czuć 
migdałów bo to ma być do picia). Dekorujemy suszonymi jabłuszkami z 
cynamonem.Przepis na dwie porcje.
Jabłka możemy samodzielnie ususzyć, krojąc je w plasterki , posypując 
cynamonem i wkładając do piekarnika na mniej więcej godzinę w 110C. Jak wyłączymy piekarnik zostawiamy w piekarniku 
jabłka do przesuszenia.