Wykonanie
Prosty sposób na przemycenie
owoców i
jogurtu dla dzieci i nie tylko. Można go pić zamiast śniadania lub drugiego śniadania w czasie diety :)- 1 duże
jabłko- 1
banan ( może być taki zczerniały )- 5 łyżek
jogurtu naturalnego typu greckiego- 1/4 szklanki
mleka- 5
migdałów- łyżeczka
cynamonu-
suszone jabłka z
cynamonem do dekoracji
Owoce kroimy w kawałeczki i wrzucamy do blendera, to samo robimy z
jogurtem i
mlekiem. Wszystko prócz
suszonych jabłek dokładnie miksujemy ( nie można czuć
migdałów bo to ma być do picia). Dekorujemy suszonymi jabłuszkami z
cynamonem.Przepis na dwie porcje.
Jabłka możemy samodzielnie ususzyć, krojąc je w plasterki , posypując
cynamonem i wkładając do piekarnika na mniej więcej godzinę w 110C. Jak wyłączymy piekarnik zostawiamy w piekarniku
jabłka do przesuszenia.