Wykonanie
Wpadłam na ten pomysł przypadkiem , obierając dziecku
jabłko :) Taka sobie drobnostko-ciekawostka. Jest wbrew pozorom bardzo smaczna:) Spróbujcie :)- 2 "twarde"
jabłka- 5 dkg
margaryny np. Kasi- 4 łyżki
jogurtu naturalnego typu greckiego- 4 łyżki
cukru- 1,5 łyżki
kakao- 120 g
mleka w proszkuW garnku topimy
margarynę. Dodajemy
jogurt,
cukier i
kakao. Mieszamy. Kiedy wszystko się zagotuje, zdejmujemy z ognia i wsypujemy szybko
mleko w proszku. Mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Jabłka kroimy na pół. Z każdej połówki wydrążamy większą część miąższu tak , aby powstały miseczki. Do miseczek nakładamy masę. Tak przygotowane jabłuszka chowamy do lodówki. Można je włożyć w szklanki, żeby masa nie wyciekła. Kiedy masa stężeje kroimy i jemy:) Można dla większego efektu złożyć
jabłko z powrotem w całość:)