Wykonanie
Znacie
kaszę bulgur? Sporządza się ją z gotowanych a następnie wysuszonych ziaren zboża.W związku z tym nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać ją wrzątkiem, odstawić do wchłonięcia
wody i gotowe. Ja poznałam przy okazji robienia tej zdrowej sałatki. Okazała się bardzo smaczna i jak już wspominałam - niewymagająca. Na pewno częściej będzie gościć w naszej kuchni.

1 szklanka
kaszy bulgur, u mnie od Piątnica1 pęczek
rzodkiewki4
jajka200g
szynki w kawałku1/2 pęczka
szczypiorku1 zielony
ogóreksól,
pieprz1.
Kaszę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.2.
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w kostkę.3.
Rzodkiewkę kroimy w półplastry,
ogórka i
szynkę w kostkę,
szczypiorek siekamy.4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy
sól i
pieprz do smaku.

