ßßß
(Składniki na blaszkę 38 x 25cm)1,5 szklanki mąki1,5 szklanki płatków owsianych3/4 łyżeczki sody oczyszczonej1/3 szklanki cukru150g roztopionego masła3/4 szklanki posiekanych orzechów1 szklanka posiekanej czekolady (pominęłam)300g kremu krówkowego, u mnie Bonne Maman od De Care1. Mieszamy ze sobą mąkę, płatki owsiane, sodę i cukier.2. Dodajemy masło. Można dodać go więcej jeśli masa się nie klei. Mieszamy.3. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną częścią wylepiamy dno blaszki. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.4. Na podpieczony spód rozkładamy orzechy, smarujemy kremem krówkowym. Posypujemy pozostałym ciastem, tak by powstały okruszki/kruszonka.5. Pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach. Studzimy.

