Wykonanie
Trochę inna wersja drobiowych filecików, może mniej zdrowa - przez panierkę z
chipsów, ale od czasu do czasu można zaszaleć i trochę odejść od modelowego, zdrowego żywienia prawda?Panierka jest bardzo smaczna i stanowi fajną alternatywę dla tradycyjnej
bułki tartej.Polecam!

Składniki:500g
drobiowego filetaprzyprawa do gyrosasól2
jajka2 łyżki
mleka80g
chipsów paprykowych (u mnie 1 duża paczka laysów)
olejWykonanie:

Filet z piersi kroimy w dużą kostkę. Odsypujemy obficie
przyprawą do gyrosa i odkładamy do lodówki na co najmniej 1 h.
Jajka rozkłócamy z
mlekiem lekko solimy.
Chipsy rozkruszamy - można to zrobić wałkiem do ciasta, albo po prostu pokruszyć przez paczkę. Kąski
kurczaka panierujemy w
jajku a następnie z pokruszonych chipsach. Na rozgrzanym
oleju smażymy z obu stron do zrumienienia.
