ßßß
Składniki:2 plastry sera halloumi (alternatywą będzie oscypek)100 g krewetek koktajlowych (mrożone trzeba rozmrozić)4 łyżki pesto z rukoli (do którego użyłam orzechów włoskich)oliwa2 łyżki soku z cytrynyszczypta chiliposiekany szczypiorekWykonanie:Krewetki przełóż do miski dodaj sok z cytryny 2 łyżki oliwy i szczyptę chili (jeśli masz czas wstaw je na 30 minut do lodówki). Następnie wrzuć je na rozgrzaną patelnię i smaż przez chwilę. Mieszaj je delikatnie żeby nie przywarły. Smaż je kilka minut zbyt długie smażenie sprawi, że będą twarde. Ser pokrój w plastry (dość grube) połóż go na rozgrzanym grillu (do 150 stopni). Grilluj do momentu aż ser będzie miękki (pod lekkim naciskiem). Na talerz przełóż pesto. Na nim połóż jeszcze ciepły ser i posyp krewetkami i szczypiorkiem.Smacznego!