Wykonanie
Moja urodzinowa
sałatka która chyba najszybciej zniknęła ze stołu. Jest bardzo szybka do zrobienia i kojarzy mi się wyjątkowo letnio i wakacyjnie. Dodatek
limonki powoduje że zaskakuje smakiem i jest bardzo lekka.Przepis pochodzi z jednej z książek Nigelli. Jednak trochę go zmodyfikowałam.

Składniki:2 tuby
kalmara lub 500 g
kalmara pokrojonego już w krążki3 łyżki
oleju arachidowego do smażenia2 ząbki
czosnkupęczek świeżej
miętypół łyżeczki
cukru1 zielona
papryczka chili1
limonka5- 6 łyżek
oleju arachidowego200 g
rukoliWykonanie:Pokrój
kalmara w krążki. Smaż na
oleju partiami. Oprósz
solą i
pieprzem.
Miętę, papryczkę i
czosnek drobno posiekaj. Przełóż do miski posyp
cukrem. Wyciśnij
sok z limonki wraz z miąższem. Dodaj
olej.
Rukolę przełóż do miski w której będziesz podawać
sałatkę. Upieczone krążki
kalmara przełóż do miski i polej dressingiem.Smacznego:)