ßßß Cookit - przepis na Cytrynowa limanda

Cytrynowa limanda

nazwa

Wykonanie

Ryba pojawia się u nas często, bo mój narzeczony uwielbia. I tak by coś urozmaicić, zrobiłam dzisiaj bardzo cytrynową rybkę z frytkami. Danie idealne na obiad, a samą rybę polecam jako wigilijną potrawę.
Składniki :
* 6 filetów z limandy
* sól, pieprz cytrynowy
* sok i skórka otarta z połowy cytryny
* mąka do panierowania
* olek rzepakowy do smażenia
Przygotowanie :
Rybę posolić, przyprawić pieprzem, polać sokiem z cytryny i całość posypać otartą skórką z cytryny. Odłożyć do lodówki na 10-15 minut. Rybę panierować w mące i smażyć po 2 minuty z każdej strony na złoty kolor. Podawać z frytkami bądź ziemniakami oraz dowolną surówką.
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/12/cytrynowa-limanda.html