Wykonanie
Przyszedł i czas na Wielkanocne ule, a raczej na
jajko,
kurkę i zająca. Teraz jeszcze zostanie mi wersja na Boże Narodzenie i
będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego.Przechodzimy do przepisu na
czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy
budyń.




Składniki :* pół paczki
biszkoptów* pół tabliczki
mlecznej bądź
gorzkiej czekolady* 2 łyżki
masła* 2 łyżki masy krówkowej* dowolne nadzienie




Przygotowanie :
Biszkopty pokruszyć na
mąkę.
Czekoladę zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach.
Masło rozpuścić razem z masą
krówkową. Całość wymieszać, zagnieść i odstawić na 20 minut do lodówki. Napełniać foremki, robić dziurkę i odstawić na 10 minut do lodówki. Nutellą bądź innym kremem czy
budyniem napełniać
czekoladowe ciasteczka. Odstawić do lodówki. Można wyciąć podstawi z
biszkoptów, ale przy nutelli było to zbędne. Krem się dobrze trzymał w ciasteczkach.

Foremki otrzymałam od sklepu MYKITCHEN, tutaj znajdziecie kilka ciekawych nowości.Zapraszam Was do sklepu oraz na FB .Tutaj znajdziecie foremki do tych
ciasteczek oraz całą ofertę na Wielkanoc .