ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe ule wielkanocne

Czekoladowe ule wielkanocne

nazwa

Wykonanie

Przyszedł i czas na Wielkanocne ule, a raczej na jajko, kurkę i zająca. Teraz jeszcze zostanie mi wersja na Boże Narodzenie i będę miała komplet tych świetnych foremek. Pewnie się powtórzę, ale uwielbiam je. Można kombinować ze składem ciasta, nadzieniem czyli dla każdego coś dobrego.
Przechodzimy do przepisu na czekoladową wersję. W środku nutella, ale może być inny krem czy budyń.
Składniki :
* pół paczki biszkoptów
* pół tabliczki mlecznej bądź gorzkiej czekolady
* 2 łyżki masła
* 2 łyżki masy krówkowej
* dowolne nadzienie
Przygotowanie :
Biszkopty pokruszyć na mąkę. Czekoladę zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach. Masło rozpuścić razem z masą krówkową. Całość wymieszać, zagnieść i odstawić na 20 minut do lodówki. Napełniać foremki, robić dziurkę i odstawić na 10 minut do lodówki. Nutellą bądź innym kremem czy budyniem napełniać czekoladowe ciasteczka. Odstawić do lodówki. Można wyciąć podstawi z biszkoptów, ale przy nutelli było to zbędne. Krem się dobrze trzymał w ciasteczkach.
Foremki otrzymałam od sklepu MYKITCHEN, tutaj znajdziecie kilka ciekawych nowości.
Zapraszam Was do sklepu oraz na FB .
Tutaj znajdziecie foremki do tych ciasteczek oraz całą ofertę na Wielkanoc .
Źródło:http://www.magicznezyciemarty.pl/2014/04/czekoladowe-ule-wielkanocne.html