Wykonanie
Dzisiaj propozycja na lekki i pyszny obiad z
rybą w roli głównej. Ja swoje warzywa i
rybę przygotowałam na parze, ale można też zrobić pieczone. Ważne by danie było lekkie i dobrze doprawione
cytryną oraz
ziołami.



Składniki :* 2 kawałki dowolnej
ryby - u mnie
mintaj* 2 małe
ziemniaki*
sól ,
pieprz*
sok z cytryny*
bazylia , inne ulubione
zioła* dowolny mix warzyw



Przygotowanie :
Rybę pokroić na mniejsze kawałki , przyprawić do smaku,
Ziemniaki obrać, pokroić w talarki. W garnku do gotowania na parze, bądź na specjalnej kratce ułożyć
ziemniaki, warzywa i parować około 20 -30 minut. Dodać
rybę i parować kolejne 10 minut. Całość skropić
sokiem z cytryny i posypać
ziołami.